paracetamol-9 1. Paracetamol -Opinii - Preț - Medimeu.ro
60 opinii Despre medicamente, suplimente și produse cosmetice
3 074 produse în 142 categorii

Paracetamol

PARACETAMOL LPH 500mgPARACETAMOL LPH 500mg
(0 opinii)
Citiți opinia despre produs »
Tipul: fără prescripție
Producător: S.C. LABORMED PHARMA. S.A.
Forma: comprimate
Preț: 2.00 ron Prețul de vânzare cu amănuntul a produsului, sugerat de către producător. Prețul poate varia în funcție de punctul de vânzare.
Ambalaj: 20 buc.

Descrierea produsului Paracetamol

Paracetamol LPH 500 mg, 20 comprimate

Paracetamolul LPH prezintă în principal acțiune analgezică.

Indicații

Medicamentul este destinat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi al durerilor uşoare şi moderate: de cap, articulaţii sau spate, dureri de dinți, dureri care apar în timpul ciclului menstrual.

Paracetamolul LPH 500 mg, comprimate, este un medicament care face parte din grupa de medicamente analgezice și antipiretice care au ca scop ameliorarea durerii şi reducerea temperaturii corpului în caz de febră.

Compoziție


Substanță activă: paracetamol 500 mg
Alte componente: amidon de porumb, povidonă K 30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc.


Administrare


A
dulţi şi copii cu vârsta de peste 12 ani: 500-1000 mg paracetamol, și anume, 1-2 comprimate de paracetamol o dată la 4 ore, care poate fi administrat la nevoie. Nu este recomandată administrarea medicamentului la intervale mai mici de 4 ore. Se recomandă ca doza maximă pentru adulţi să nu depășească 4 g paracetamol, ceea ce înseamnă 8 comprimate de Paracetamol LPH 500 mg pe zi.

Copii cu vârsta între 6-12 ani: doza recomandată este de 60 mg/kg/zi, administrată în prize egale, de exemplu 15 mg/kg o dată la 6 ore sau 10 mg/kg o dată la 4 ore. Nu este recomandată administrarea medicamentului la intervale mai mici de 4 ore, și anume,  mai mult de 4 doze pe zi.

Copii care au vârsta sub 6 ani: trebuie utilizată forma farmaceutică adecvată vârstei.

În cazul în care suferiți de insuficienţă renală în cadrul căreia clearance-ul creatininei este mai mic de 10 ml/min, intervalul între două doze nu trebuie să fie mai scurt de 8 ore.

Medicamentul trebuie administrat cu o cantitate suficientă de lichid, de exemplu, aproximativ 200 ml pentru adult, dacă acest lucru este posibil.

Contraindicații

Hipersensibilitate la oricare din componentele preparatului. În cazul în care suferiți de insuficiență hepatocelulară, în situația în care ați fost diagnosticat ca persoană cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază;
În cazul în care consumați băuturi alcoolice, suferiți de afecțiuni hepatice, inclusiv hepatită virală, aveți insufuciență renală gravă atunci când este administrat un tratament de lungă durată în timpul căruia sunt aplicate doze mari și în cazul în care suferiți de leziuni hepatice preexistente în cadrul cărora trebuie monitorizate funcțiile hepatice atunci când este aplicat un tratament de lungă durată cu doze mari.

Analizele și testele realizate nu au evidențiat faptul că există probleme specifice cu privire la administrarea medicamentului la copii. Singurul lucru pe care trebuie să îl țineți minte este faptul că, trebuie administrate dozele recomandate fiecărei vârste.

Nu au fost evidențiate probleme specifice în ceea ce priveşte administrarea medicamentului persoanelor în vârstă.

Nu se recomandă depășirea dozelor recomandate.

Nu se recomandă asocierea medicamentului cu alte preparate care conțin paracetamol.

Utilizarea altor medicamente


Vă sfătuim să spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.
Consumul cronic de alcool etilic, medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice sporesc riscul afectării hepatice.
Metoclopramida și domperidona accelerează absorbția paracetamolului.
Absorbția paracetamolului este redusă de colestiramină în cazul în care este administrată în timpul primei ore de la ingestia paracetamolului.
Efectul paracetamolului este redus de tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă.
Efectul anticoagulentelor cumarinice este sporit de dozele mari de paracetamol probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. În cazul în care sunt administrate  doze zilnice mai mari de 2000 mg de paracetamol, pe o perioadă de timp mai lungă de o săptămână, va fi necesară monitorizarea timpului de protrombină. Această monitorizare nu va fi necesară în cazul în care avem de a face cu un tratament ocazional sau a celui cronic cu aplicarea unor doze mici. Afectarea toxică hepatică este evidențiată de creșterile timpurilor de protrombină și a valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei și a transaminazelor serice.
Este sporit riscul de apariție a afectării renale în cazul asocierii paracetamolului cu salicilați sau anitiinflamatoare nesteroidiene în cazul unui tratament pe termen lung și cu aplicarea unor doze mari.
Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.
Pot apare valori fals scăzute ale glicemiei care au fost determinate prin metoda de oxidaze/peroxidaze sau poate apare o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric care au fost determinate cu ajutorul testului fosfotungstic.

Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică.

Sarcina şi alăptarea


Vă recomandăm să vă adresați medicului sau farmacistului pentru a primi recomandări coresunzătoare înainte de aplicarea a oricărui tip de medicament.
În cazul unui tratament pe termen scurt, acest medicament poate fi administrat în timpul sarcinii, totuși administrarea poate avea loc numai după evaluarea beneficiului terapeutic al mamei în raport cu riscul pe care îl prezintă asupra fătului.
Paracetamolul este unul dintre medicamentele care traversează placenta și este excretat în laptele mamei în proproție de 1-2% din întreaga doză administrată. În perioada de alăptare trebuie să fiți foarte prudenți în ceea ce privește administrarea paracetamolului.

Supradozaj

În cazul în care aţi utilizat mai mult paracetamol decât doza recomandată, luați imediat legătura cu medicul sau farmacistul chiar dacă vă simţiţi bine.

Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro-intestinale: diaree, pierderea apetitului alimentar, greaţă, vărsături, crampe sau dureri abdominale, transpiraţii intense. ceste simptome pot să apară la 6-14 ore după primirea unei doze prea mari şi poate să dureze aproximativ 24 de ore.

Dozele mai mari de 10 g la adulţi şi 150 mg/kg la copil pot cauza citoliză hepatică cu necroză ireversibilă. Simptomele pot apare după 24-48 ore de la primirea medicamentului, devenind mai gravă după 2-7 zile odată cu instalarea insuficienţei hepatice. O dată cu scurgerea timpului se dezvoltă encefalopatia hepatică care are ca simptome tulburări mintale, stare de confuzie, agitaţie, stupoare, convulsii, depresie respiratorie, comă, edem cerebral, tulburări de coagulare, hemoragie digestivă, coagulare intravasculară diseminantă, hipoglicemie, acidoză metabolică şi colaps cardiovascular. În afară de toate acestea paracetamolul poate produce necroză tubulară renală sau chiar poate conduce la apariția insuficienţei renale, oligo-anurie cu hematurie sau urină tulbure.

În ceea ce privește tratementul supradozajului, acesta trebuie administrat urgent chiar și în cazul în care manifestările sunt minore.

În vederea reducerii absorbţiei trebuie realizată evacuarea conţinutului gastric prin provocarea de vărsături şi lavaj gastric cu folosirea de soluţii cu cărbune activat; oral și intravenos trebuie administrată acetilcisteina care are efect benefic în primele 48 de ore după ingestia medicamentului, care acționează ca antidot prin neutralizarea metabolitului hepatotoxic al acestuia.

Hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneală sunt folosite numai în caz de nevoie pentru accelerrea eliminării.
Cu siguranță trebuie monitorizată funcţia hepatică (TGO, TGP), timpul de protrombină şi bilirubina, funcţia renală şi cea cardiacă.

Tratamentul de susţinere administrat trebuie să menţină echilibrul hidro-electrolitic şi glicemia, iar în caz de nevoie, trebuie administrată fitomenadionă, plasmă, factori ai coagulării.

Reacții adverse

Ca toate medicamentele, Paracetamolul LPH 500 mg, comprimate poate cauza reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.
Rar apar reacţii de hipersensibilitate: erupţie trecătoare pe piele, parestezie, mâncărime, trombocitopenie: în general asimptomatică, rar sângerări sau hematoame, scaune negre şi moi, sânge în urină şi fecale, pete roşii pe tegumente, agranulocitoză: faringită şi febră, dermatită, afectare hepatică: îngalbenirea pielii sau a albului ochilor, colică renală: durere puternică apărută brusc în spate, insuficienţă renală oligo-anurie.

În cazul în care avem de a face cu tratament prelungit cu administrarea unor doze mari, paracetamolul poate duce la efectarea funcției renale pînă la insuficiența renală cronică: nefropatie cauzată de analgezice, mai ales în ceea ce le privește pe persoanele cu afectare renală preexistentă.
 
În cazul în care vreuna din aceste reacții adverse devine gravă sau dacă veți observa orice altă reacție adversă care nu a fost menționată în acest prospect, trebuie să luați neapărat legătura cu medicul sau farmacistul.

 

paracetamol copii
paracetamol prospect
paracetamol pret
paracetamol opinii
dureri menstruale dureri de dinti dureri de cap febra
Extinde descrierea completă și compoziția produsului »

Opinia despre Paracetamol

Adăugați opinia despre Paracetamol

Selectați evaluarea și scrieți o scurtă justificare

Selectați evaluarea
Evaluare:

Introduceți corect conținutul opiniei [min. 60 semne]În ce mod se scrie opinia autorului ?

Exemplu: Scrieți-ne dacă ați fost mulțumiți de produsul dat, cât timp îl utilizați, care sunt argumentele pro și contra, observați efectele după aplicarea produsului și dacă l-ați recomanda sau nu. Ne-ar părea bine dacă ne ve-ți comunica câți ani aveți și ce tulburări de sănătate vă deranjează. Opinia Dvs. este foarte importantă pentru ceilalți utilizatori. Vă mulțumim.
A rămas 60 din 60 semne

Introduceți corect Prenumele dvs.Prenumele dumneavoastră:

Comentariu la opinia utilizatorului
Prenumele dumneavoastră:
Medimeu.ro este o bază de opinii fiabile despre medicamente 60 opinii medicamente, suplimente și produse cosmetice 3 074 din producte în 142 categorii