sfaturi-pentru-ingrijirea-mainilor-pe-timp-de-iarna-110 ➊ Sfaturi pentru ingrijirea mainilor pe timp de iarna • Medimeu.ro
60 opinii Despre medicamente, suplimente și produse cosmetice
3 074 produse în 142 categorii

Sfaturi pentru ingrijirea mainilor pe timp de iarna

Sfaturi pentru ingrijirea mainilor pe timp de iarnaSfaturi pentru ingrijirea mainilor pe timp de iarna

In lunile de iarna, vantul si frigul pot provoca daune pielii mainilor. Exista numeroase moduri in care va puteti ingriji mainile in timpul sezonului rece. In aceasta perioada, mai mult decat oricand, mainile au nevoie de o mai mare atentie. Neîngrijite, mâinile pot avea un aspect neatrăgător: pielea uscată și îmbătrânită de vreme. În plus, să nu uităm că pe mâini ne spălăm de 10 ori mai mult decât pe corp într-o zi, îndepărtând astfel stratul protector de grăsime.

 

  • Cum trebuie ingrijite mainile iarna?

  • Ce trebuie sa tinem minte?

Pe timpul iernii nu este recomandat să exfoliem pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des, lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat.  Ai grijă ca particulele abrazive din componenţa scrubului să nu fie foarte agresive.

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să purtăm cu noi în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosim ori de câte ori avem nevoie, în special după ce ne spălăm pe mâini, sau măcar dimineaţa şi seara. Alege o cremă ce conţine ingredinte active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun, şi pune mâinile pentru 15-20 minute în mănusi speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

Chiar dacă la 0 grade nu ţi se pare chiar foarte frig afară, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rol de protecţie. Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului să pătrundă, dar care în acelaşi timp lasă pielea să respire.

 

hidratare regenerarea celulara mainile pielea uscata crema

Ce părere aveți despre…?

Selectați evaluarea
Evaluați:

Introduceți corect conținutul opiniei [min. 60 semne]

Introduceți corect Prenumele dvs.Prenumele dumneavoastră:

Medimeu.ro este o bază de opinii fiabile despre medicamente 60 opinii medicamente, suplimente și produse cosmetice 3 074 din producte în 142 categorii